5 tips til campingferie med barn

De felste barn elsker å reise på ferie med campingvogn og bobil. Hvem husker vel ikke barndommens provisoriske hytter under kjøkkenbordet med lakener og tepper? Dette blir på samme måte – bare på hjul! Det store forskjellen er at den trange plassen deles med de voksne. Derfor er det enkelte ting som er viktige å huske på for å få en trivelig campingferie for alle!

5 tips til campingferie med barn

  1. Planlegg i tide, og bestill plass på campingplasser som har et godt tilbud for barna. De minste har en tendens til å kjede seg, og tar kjedsomheten ut over medbrakt nettbrett o.l. Har campingplassen lekeplass, basseng og andre aktiviteter for de minste, er problemet løst!
  2. For å unngå «er vi snart fremme?» på vei til campingplassen, kan det lønne seg å kjøpe inn aktivitetsbøker og spill de minste kan more seg med mens en tilbakelegger feriemilene. Samtidig kan det være både artig og lærerikt for barna om du til stadighet forteller hvor dere er, hvilke byer dere kjører forbi / gjennom og hvilke monumenter som finnes akkurat her.
  3. Legg inn hyppige stopp underveis, hver annen time, for å strekke på bena og la barna få litt sprellerom. Toalettbesøk kan være lurt på disse stoppene. Medbrakt mat kan også inntas på egnede rasteplasser, enten i bobil / campingvogn eller på rasteplassens benker. Apropos mat, så bør også dette planlegges når du pakker. I en campingvogn eller campingbil er det begrenset med kjøkkenplass, så planlegging av måltidene er alfa omega for å lykkes. Plastbeholdere er suverent for stabling i et trangt kjøleskap, og tørrvarer gull verdt for sin lange holdbarhet uten kjøling.
  4. Sørg for å ha utført service og feriesjekk før avreise. Dette både av sikkerhetsmessige grunner og for å unngå unødig pes med transport til verksted, og eventuelt innlosjering dersom skaden er stor og tidkrevende.
  5. Start aldri med en lang reise! Prøv deg heller fram med kortere turer. Da slipper du også å pakke så mye. Lag en pakkliste og ta bare med det aller nødvendigste. Klær kan vaskes underveis og på campingplassen. Sørg også for å pakke smart. Det vil si at du pakker det aller nødvendigste på toppen. Da slipper du å pakke ut alt for å finne det du trenger underveis på reisen. I bagasjen kan det også være lurt å ta med barnas puter, og gjerne en favorittbamse. Slik føler barnet seg trygt når det skal sove, både på reisen og på campingplassen.

Her er en oversikt over noen gode campingplasser i Norge, som barna vil elske: