Bilferie i Norge – 5 gode tips

Det er mange som velger å ta bilferien i Norge, særlig nå under corona-epedemien. Her er 5 gode tips du kan ta med deg om du vurderer å dra på bilferie i vårt vakre land:

Bilferie i Norge - 5 gode tips

1) Forbered deg på uforutsette hendelser

Selv om de fleste turer går bra, kan det være lurt å forberede seg på utforutsette hendelser. Dersom et dekk skulle punktere eller du skulle få motortrøbbel underveis, vil det være en stor fordel å ha en plan. Et ekstra dekk er alltid lurt å ha med seg, samt verktøy for å skifte dekk. Du bør også ha en forsikring som dekker kostnadene i forbindelse med mer alvorlige hendelser, som for eksempel motorhavari.

Ting som alltid er lurt å ha i bilen er førerkort og pass, skademeldingsskjema, lommelykt, førstehjelpsskrin, ladere til mobil eller nettbrett, reservenøkkel, refleksvest og verktøy.

2) Kjør utenfor hovedveiene

De vakreste stedene finner du ofte utenfor hovedveiene. Det er ikke alltid at det er de raskeste veiene som er de vakreste. Les deg opp på forhånd om området du skal besøke og hvilke severdigheter som finnes. Ofte kan du også finne skjulte perler som dukker opp underveis.

3) De vakreste rutene

Det finnes uendelig mange vakre veistrekninger i Norge, og det er umulig å gi noen utfyllende liste over vakre strekninger. Om vi likevel må trekke fram noen eksempler, kan vi nevne følgende strekninger:

  • Atlanterhavsveien til Kristiansund – er kåret til verdens vakreste bilreise
  • Strekningen langs Helgelandskysten – en spennende strekning med breer og tinder , og ikke minst mange attraksjoner og kulturminner underveis.
  • Villmarksveien i Nord – går forbi Nord-Norges høyeste fjell og Norges nest største innsjø.
  • Europavei E10 gjennom Lofoten – Lofoten er uendelig vakkert og du vil oppleve mektig natur på hele denne strekningen.
  • Yttersiden av Senja – den nasjonale turistveien som går langs nordkysten av Senja gir en god opplevelse av Norges nest største øy
  • Villmarksveien i Østfold – på bilturen langs fylkesvei 21 vil du oppleve Østfold på en helt ny måte

4) Alternativer for overnatting

Dersom du skal på en litt lengre kjøretur eller bilferie, er det sannsynligvis aktuelt med en eller flere overnattinger. Dersom du ikke overnatter i egen bobil eller campingvogn, finnes mange alternativer langs norske veier, alt fra campingplasser og hytter til tradisjonelle hoteller og moteller. Det finnes også en rekke private overnattingsalternativer, for eksempel via tjenesten Airbnb.

5) Smarte apper som gjør turen enklere

I dag finnes det en rekke apper som kan gjøre bilturen enklere. Her er noen apper du bør last ned før du starter reisen;

Tripadvisor er en app hvor du kan få tips om overnatting, reisemål, attraksjoner og spisesteder. Du kan også lese tilbakemeldinger fra andre besøkende.

Flush er en app som viser deg det nærmeste offentlige toalettet. Kjekt å ha når du blir tissetrengt i bilen.

Car finder: Glemmer du ofte hvor du har parket bilen? Car finder er en app som kan hjelpe deg å finne bilen igjen! Du registrerer bare bilens posisjon slik at appen kan veilede deg trygt tilbake senere.

Forsikringsselskapets app: Last ned appen til forsikringsselskapet ditt. Kjekt hvis uhellet skulle være ute eller om du trenger informasjon.