De beste stedene å gå på tur i Norge

Hva er mer norsk enn å pakke med seg en matpakke, stramme på seg skoene og gå en god tur? Ikke mye. Uansett om du liker høye fjell, dype fjorder eller begge deler, har Norge det. Vi har et utrolig vakkert land, det tror vi de aller fleste er enige i. Det er med god grunn at så mange turister tar turen innom hvert år. Finnes det vel en bedre måte å nyte dette vakre landet på, enn mens man går en lang deilig tur i friluft?

Det er ikke mye som er så deilig som å komme seg bort fra forurensingen, støyet og stresset i byene. Å gå på tur er godt for sinnet så vel som for kroppen. Det er en frihet i det å være i ett med naturen og bare nyte det som er rundt deg. Selv om det er deilig å gå på tur er det ikke alltid lett å vite hvor du skal gå – men bare fortsett å les, så finner du de aller beste stedene å gå på tur i Norge.

Nord-Norge

Absolutt alle burde besøke Nord-Norge en gang i løpet av livet sitt, det er et sted som er ulikt alt annet. Uansett om du tar turen til Lofoten, Kjerringøy, Nordkapp eller Bodø kan du være sikker på at du vil se noen av de vakreste stedene du noen gang har sett. Det er høye fjellspisser, små bygder, fjorder og havet. Kanskje du er så heldig å få se litt av det magiske nordlyset, eller kanskje du får nyte midnattssolen om du er der om sommeren.

Det er få måter som er bedre å få sett Nord-Norge på, enn ved å komme seg ut på tur. Du får sett alt på en helt annen måte enn når du kjører, tar fly eller noe annet. Du føler naturen på en annen måte, du kan puste inn den friske fjelluften og kjenne smaken av salt i luften ved havet. Når du har dratt hit én gang vil du garantert tilbake og se mer – du kommer til å ville se alt, og du går aldri lei.

Jotunheimen

Hvis du befinner deg lengre sør i Norge og ikke vil dra helt opp i nord, har vi mange andre steder som byr på fantastiske turmuligheter. Jotunheimen er én av disse. Det er en nasjonalpark i midten av Sør-Norge som består av en fjellkjede kalt de skandinaviske fjellene. Med 3500 kvadratkilometer er det nesten uendelig med turmuligheter, og du kan gå så lenge og langt du bare vil. Her får du sett det vakre norske landskapet fra et annet perspektiv, som garantert vil ta pusten fra deg.

I Jotunheimen finner vi også Norges største fjell – Galdhøpiggen. Fjellet er på hele 2 469 meter over havet. Hvis du besøker Jotunheimen er dette den ultimate turen. Det er en tung tur, men de som har vært der vil føle at den er verdt det. Du kan se fascinerende isbreer og vakre snøkledde topper så langt øyet rekker. Det er noe med å kunne si at du har besteget det høyeste fjellet i hele landet – for det er det virkelig ikke alle som kan si!