De vakreste stedene du må se i Norge

Det finnes mange steder du kan dra til som er spesielt vakre. I denne artikkelen skal vi introdusere deg for fem steder som er sensasjonelt vakre både om vinteren og om sommeren. Norge er vilt og vakkert, og veldig variert. I denne artikkelen finner du noe for enhver smak. Vi starter med Preikestolen, som er et referansepunkt for Norges turisme, og en naturopplevelse du sent vil glemme. Selve klippen rager hele 604 meter over havet, og hele 250 000 turister finner veien hit hvert år.

Flørli 4444

Om du har lyst på en litt annerledes opplevelse bør du legge turen til Flørli 4444, en liten bygd i Lysefjorden. Denne turen består av 4444 trappetrinn opp Rørgata ved Troppekosknuten, og regnes som verdens lengste tretrapp. Selve Flørli er ikke tilgjengelig med bil eller buss da bygda er veiløs. Det går båt fire ganger om dagen til Flørli, og selv båtturen er en fantastisk opplevelse. Dette er et sted for de eventyrlystne som ønsker friske, spreke og vakre naturopplevelser. Må oppleves!

Norges beste badeplasser

I Norge finnes det mange fine badeplasser, både i sjøen og i små tjern. Sørlandet blir regnet som Norges «Syden» med en rekke flotte badeplasser. I Kristiansand finner du Bystranda, Baneheia, Bendiksbukta og Bertesbukta. I Søgne finner du Åros, Høllen og Kvernhusvannet. I Mandal finner du Sjøsanden og Lordens. Sørlandet er også den landsdelen som har mest turister under sommersesongen. Også i hovedstaden finner du fine badeplasser. I Oslo sentrum er det anlagt badeplass på Sørenga med operaen som nabo. Ellers finner du de gamle klassikerne som Huk, Ingierstrand og Hvervenbukta.

De beste skistedene i Norge

Det finnes skianlegg over hele Norges land. Vi kjenner alle til Trysil, Hemsedal, Geilo, Hafjell, Norefjell og Hovden. Trysil har blitt kåret til Norges beste skianlegg i 2017. De har ekstremt mange forskjellige løyper og anlegg. Her er det noe for nybegynner og proff! I Oslo finner du skianlegg på flere steder, hvorav Tryvann er det største anlegget. Ønsker du en pause fra skiene og bruke kjelke i stedet, må du prøve Korketrekkeren. Her får du to kilometer med akebakke, som starter fra Frognerseteren og går ned til Midtstuen t-bane-stasjon.

De beste skistedene i Norge ligger i Øst-Norge

De beste skistedene i Norge i finner du i Øst-Norge. Hafjell, Hemsedal, Trysil, Geilo og Norefjell er ganske nære hverandre. Dette betyr at du kan besøke flere skisteder på en tur. Disse anleggene er godt tilrettelagt for både profesjonelle og amatører. Hemsedal er skistedet med stor «S», og blir omtalt som de skandinaviske alpene. Her finner du en rekke bakker med forskjellig karakter. I tillegg får du en flott naturopplevelse med på kjøpet. Hafjell har også mye å by på, og er vel så bra som Hemsedal!

Lofoten

Er du glad i å surfe så bør du ta deg turen til Nord-Norge! Lofoten er det mest idylliske og mest egnede stedet i Norge for surfing. Lofoten er en idyllisk fiskebygd med enestående natur. Turister kommer langveisfra nettopp på grunn av den spektakulære naturen og for å prøve klippfisk og andre spesialiteter. Men surfing er altså en alternativ aktivitet, og den beste perioden er fra august til november da du her finner verdens nordligste ordentlige surfebølger! Lofoten har noe for enhver smak. Er ikke det fantastisk?