Lofoten – Norges vakreste feriested?

Hvorfor reiser ikke enda flere nordmenn til smellvakre Lofoten, når utenlandske turister strømmer til Norge hvert eneste år for å oppleve dette fantastiske stedet i Norge? Hele Lofoten har nesten mer å by på samlet, både av steder og ikke minst opplevelser, enn resten av Norge tilsammen. Denne enorme «tappen» av landskap på begge sider av fjellene kan invitere deg på noe av det vakreste og mest spennende som finnes av opplevelser i Norge, og som passer hele familien, både store og små.

Fra Svolvær til Å

Svolvær er som Lofotens hovedstad å regne. Byen i seg selv har enormt med muligheter for å få opplevelser du ikke kan ha ellers i landet. Har du god tid og ønsker å se hele Lofoten, er det bare å sette seg i bilen og kjøre avsted østover langs Lofotveggen. Her ligger de mest sjarmerende tettstedene på rekke og rad, og hver eneste av dem har sine særegenheter. Ettersom du kjører utover passerer du Kabelvåg, Henningsvær, Stamsund, Leknes og Moskenesøya før du er helt ute ved bittelille, herlige Å!

Opplevelser på land og til havs

Opplevelsene ligger på rekke og rad, både på land og til havs og venter på deg. I Kabelvåg finner du tre spennende opplevelser; Lofotmuseet som tar deg gjennom historiske tider og frem til i dag. Her finner du også Akvariet som gir deg fin innsikt i livet ved sjøen og i havet, perfekt for både store og små. Jonson museet byr på utstillinger basert på livet i Lofoten, og er verd å få med seg. Et perfekt sted å nyte godt fiskevær og en god lunsj på er Henningsvær.

Enten du trives best til lands eller på havet er det selvfølgelig også mange opplevelser som tar deg til havs. Vi kan anbefale Trollfjord-cruise som tar deg ut på havet i fem timer fra Svolvær. Dette er en perfekt mulighet til å se hele Lofotveggen fra sjøsiden, og underveis vil du oppleve noe av livet i havet men også over havet. Du vil garantert få oppleve ørn på denne turen. Eller hva med å leie en kajakk og padle selv, dra på fisketur eller ta et dykk i Lofothavet?

Turområdene er enorme i Lofoten!

Det er svært store områder å bevege seg på i Lofoten, enten det er på land eller til havs. Mange av de beste stedene å gå på tur i Norge finner du her. Hvis du er en som liker å gå fjellturer er det spesielt tre topper du bør ta sikte på; Mannen, Offersøykammen og ikke minst Ryten, alle tre ligger på nærmere 400-500 meter og gir deg en fantastisk utsikt. Svolværgeita er også et fint turmål. Ønsker du å se mer fra sjøsiden finnes det en rekke turmuligheter med guider.

Lofoten – en del av Norge alle bør få med seg!

Som du sikkert nå forstår, bare av det lille vi har tatt med, byr Lofoten ikke bare på smellvakker natur, men også enormt mange opplevelser. Det er bare fantasien som setter grenser, og tiden man har til rådighet. Om du og familien din bestemmer dere for en ukes ferie i Norge og dere velger Lofoten som reisemål bør dere planlegge godt på forhånd. Det er så mye å få med seg, og mye som vil begeistre dere at en uke i Lofoten vil gå unna på et blunk.

God tur!