Oslo byr på flere opplevelser enn du tror!

Vi har en hovedstad i Norge som er langt rikere på opplevelser enn det de fleste vet og tenker på. Mange reiser ofte til de andre store byene i Norge, som Bergen og Trondheim, som er kjent for en mengde opplevelser som reiselivet er flinke å markedsføre. Men hovedstaden vår, Oslo, har mange severdigheter og store opplevelser som både de på Østlandet og ellers rundt om i Norge absolutt burde utforske og oppleve mer av. Vi har i denne artikkelen valgt å sette fokus på noen av dem.

Du behøver ikke bevege deg utenfor selve byen for å oppdage severdigheter og opplevelser som vil gi deg mer kunnskap og fornyet energi. Når gikk du sist på teateret? Har du i det hele tatt besøkt vår flotte opera under en forestilling? Ta med deg familien på en dagstur i en av parkene, for eksempel i den enorme Frognerparken. Ta båten til Hovedøya og unn deg et kafébesøk du ikke vil finne maken til i sentrum, eller sett deg på en av de mange kaféene langs Karl Johan og bare nyt folkelivet.

Oslo byr på en rekke arrangementer hele året

Vår vakre hovedstad byr selvfølgelig også på en rekke utstillinger og ikke minst museer hele året, som det er verd å få med seg. Du finner Kulturhistorisk museum, Teknisk museum, Norsk Maritimt Museum og ikke minst Skimuseet i Holmenkollbakken. Men det er også mange festivaler og arrangementer du ikke vil gå glipp av resten av året, og noen arrangeres hvert eneste år. Én av disse, ikke så langt utenfor selve byen, er Øyafestivalen som går av stabelen i august hvert eneste år, proppfull av kjente og ukjente artister.

For øvrig, om du først tar turen opp til Frognerseteren eller til Holmenkollbakken, så bør du unne deg å prøve bakken selv. Heng i en line og ras nedover fra toppen og helt ned til bunnen. Dette gir et adrenalinkick som passer alle – både store og små. Det finnes også hundrevis av andre meget spennende aktiviteter i Oslo som passer alle i familien, både utendørs og innendørs. Visste du for eksempel at selv om Molde er kjent som et sentrum for jazz-musikk, så arrangerer Oslo hvert år Oslo Jazzfestival?

Noen spennende og morsomme aktiviteter som passer alle

Når dere først har tatt turen til den enorme og vakre Frognerparken for å spise lunsj på et teppe på gresset, og varmen nesten slår dere ut, hva med å besøke Frognerbadet? Uten altfor dyre billetter er dette en av Oslos beste muligheter til å kjøle seg ned i sommervarmen. Og bare en halvtimes tur utenfor byen finner du Oslo Sommerpark som byr på langt over 100 trygge klatremuligheter blant alle trærne i skogen. Er du ute etter mer action anbefaler vi deg å lese videre.

På Alnabru, bare noen minutter utenfor sentrum, finner du Huysman Karting, en enorm hall med over 300 meter med bane for gokart-kjøring. Her får du virkelig kjent på adrenalinkicket rundt hver eneste sving og i stor fart på langsidene. Om du har muligheten til å reise enda litt lenger har du selvfølgelig Tusenfryd som er Norges største fornøyelsespark med over 30 attraksjoner. Dette er en perfekt anledning for en heldagsutflukt for hele familien. Visste du at du også kan reise på øyhopping i Oslofjorden? Oslo er rikt på muligheter!