De beste stedene å stå på ski i Norge

Når vinteren begynner å tikke inn for fullt i Norge kommer også snøen, og da er det er ikke mye vi nordmenn liker bedre enn å ta turen opp på fjellet – til hytta og skiene. Det er ingenting som er som å tilbringe en koselig langhelg med familien eller venner langt vekke fra støy, mas og trafikk. Å sette skiene på beina og suse utfor bakkene med slalåmski eller gå lange rolige turer på langrennsski. Uansett hva du foretrekker så tilbyr vakre Norge det.

Det er ikke alltid like enkelt å finne ut hvor det er best å stå på ski. I Norge er det så utrolig mange forskjellige steder å velge mellom, at det rett og slett kan bli for mye av det gode. Skal du ta turen til nord, til Geilo, til Hemsedal eller kanskje til Trysil? Hvor er det egentlig finest og hvor er de beste løypene? Dette er kanskje ting du lurer på – og da er det bare å fortsette og lese, så finner du det kanskje ut!

Lofoten

Nord-Norge er kanskje den delen av Norge som er den aller vakreste. Hvis du leter etter nydelige utsikter, fine turer og høye topper er kanskje Lofoten stedet for deg. Det er ikke uten grunn at så mange turister søker seg til Nord-Norge hvert år – det er virkelig et magisk sted. Uansett hva slags erfaring du har med skigåing fra før, kan du finne noe som passer deg her. Kanskje har du aldri hatt ski på bena, eller kanskje du har såpass mye erfaring at du søker de aller høyeste toppene!

Lofoten er prefekt både for deg som liker alpint og deg som liker langrenn, men kanskje litt ekstra for deg som liker langrenn. Du kan gå på lange turer i helt fantastiske omgivelser. Det er ikke mye som kan måle seg med det. Husk å kle på deg godt i det kalde været og pakk med deg en deilig nistepakke, så kan du nyte mange timer utendørs i Lofoten. Både barn så vel som voksne vil bli fascinert av hvor utrolig vakre omgivelsene er.

Trysil og Hemsedal

Dersom du foretrekker alpint over langrenn kan du prøve deg på noen av Norges største skianlegg. Trysil er det aller største og det har mer enn 70 kilometer med løyper, og rundt 40 forskjellige heiser. Her er det noe for alle og enhver – fra barn som prøver seg for første gang, til de mer erfarne. Trysil ligger helt ved svenskegrensen, så du kan til og med ta deg en tur over til nabolandet når du ikke er opptatt med å stå på ski.

Det nest største skianlegget i Norge befinner seg i Hemsedal. Her er det over 20 forskjellige heiser og mange baner. Dette er et veldig populært sted for de yngre. Dersom du leter etter et sted hvor du kan bli kjent med mange, stå på ski, og kanskje ta deg en god fest – da er nok Hemsedal stedet for deg. Selv om det nærmest har blitt et sted for unge er det fortsatt plass til alle, de har både barnebakker, snøparker og mye annet for enhver smak.