Festivaler og arrangementer du ikke vil gå glipp av

Det tilbys mange spennende festivaler og arrangementer i Norges langstrakte land. Utvalget kommer selvsagt an på hvor i landet du vil reise, og når du har tenkt til å dra. På sommeren tilbys det flest festivaler, men det er også mange andre arrangementer du ikke vil gå glipp av. I denne artikkelen kan du lese om forskjellige begivenheter som vi synes er verdt et besøk. Ekstremsportveko, Øyafestivalen, Gladmat og Tour of Norway er forskjellige alternativer, så her er det noe for alle!

Ekstremsportveko

Ekstremsportveko arrangeres på Voss i slutten av juni. Her kan du oppleve svært mange banebrytende aktiviteter og utfordre deg selv! Det finnes ikke måte på hvor mange sporter du kan delta i, og konkurranser du kan prøve deg på. Fallskjermhopping, freeride, klatring, paragliding, hanggliding, multisport og klippehopp er bare noen av grenene du kan konkurrere i – eller rett og slett bare prøve deg på. Men om du trodde at Ekstremsportveko bare handler om sport, så tar du feil. Her får du sosialisere deg, høre på musikk og kose deg.

Gladmat

Er du interessert i mat? Da er Gladmatfestivalen i Stavanger noe for deg. Festivalen er en god gjenganger, som har blitt arrangert over 20 ganger. Gladmat arrangeres over fire dager, og har et rekordhøyt besøk hvert år. De kan nemlig skryte av å ha hatt hele 250 000 besøkende. Gladmat er en festival som både ufaglærte og faglærte kan nyte. Her møtes mennesker for å inngå samarbeid og for å nyte all den deilige maten som blir tilberedt. Festivalen arrangeres tradisjonelt i juli.

Gladmatfestivalen har etablert seg som Norges største matfestival, noe som er viktig å understreke. Her møtes gastronomi og publikum. Dette er en festival der det anbefales å jobbe som frivillig, du kan nemlig få med deg ekstremt mange deilige matopplevelser om du jobber frivillig. Dette er også en festival som har fått mye oppmerksomhet i utlandet, og mange turister reiser ens ærend for å besøke festivalen. Her kan du nyte både Stavanger, god mat og herlig selskap. Hva mer kan en ønske seg?

Øyafestivalen

En spesielt populær ting å gjøre i Oslo, er nok Øyafestivalen. Festivalen flyttet i 2014 fra Middelalderparken til Tøyenparken. Dette betyr at du som gjest er midt i smørøyet. Festivalen har en svært god miljø-profil, og har et godt utvalg av vegetarretter. Store artister som Kanye West, Patti Smith og Pulp har spilt på denne festivalen. Det arrangeres også Øya klubbnetter, som gjør at du kan feste langt ut i de sene nattetimer. Dette er en festival der det kryr av både scener, artister, god mat og publikum!

Tour of Norway

En annen sportsfest kommer til Norge! I slutten av mai og begynnelsen av juni kan du følge med på et av Norges mest spennende sykkelløp. De berømte og topptrente syklistene kommer innom alle byene på Sørlandet, så her kan det bli stor stemning i byen din. Dette er en folkefest og en fantastisk naturopplevelse. Dette er også et race som barn kan være med på, da det er forskjellige løyper og lengder. Dette gjør Tour of Norway til en folkefest for alle aldre!